Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 485
Показано матеріалів: 469-480
Сторінки: « 1 2 ... 38 39 40 41 »

Вступна молитва: Всемогутній, Вічний Боже, ось стаємо перед Твоїм Престолом Милосердя і Милості, щоб перепросити Тебе за гріхи наші і нашого народу, щоб скласти Тобі подяку за великий дар Відкуплення і Спасіння, щоб роздумати над безмірною ціною, заплаченою за нас

Молитва | Переглядів: 2481 | Додав: ostin | Дата: 24.09.2014 | Коментарі (0)

Навіть, коли ти втікнеш на найбільш пустинне місце, скоро побачиш, що найбільшою перешкодою в молитві є ти сам. Молитва є битвою. Завдяки силі Божого слова мусимо перемогти тяжкість, лінивство, пригноблення, рутину. Мусимо боротися з враженням, що молячись – тратимо час. Мусимо перемогти спокусу, що Бог нас не чує.

Знаємо, що в молитві найважливішою є витривалість, яку щоб здобути – треба часу. На дорозі молитви ми є завжди учнями, бо не знаємо як треба молитись; для того постійно починаємо наново, звичайно, з поміччю Святого Духа. То Він є правдивим Майстром молитви, тому добре є завжди запросити Його на початку молитви.

Подібно також Дух приходить з поміччю до нашої слабкості. Коли не вміємо молитися так, як треба, сам Дух причиняється за нами в благаннях, яких не можемо виразити словами...

Духовність | Переглядів: 3347 | Додав: ostin | Дата: 13.09.2014 | Коментарі (0)

Боже великий і дивний, Ти невимовною благістю і величним провидінням управляєш усім і за Твоїми премудрими недослідимими присудами життя і співжиття людське проходить. Сам і нині, Творче і Будівничий наш, споглянь милостиво на Батьківщину нашу Україну, на владу, військо і всю людність її. Даруй правлінню нашому розуміння і мудрість, щоб пізнало воно волю Твою святу; спрямуй його на дорогу істини, збережи його від чоловікоугодництва та підкупу. Об’єднай думки і почування влади нашої та всели поміж неї братолюбство.

Молитва | Переглядів: 10806 | Додав: ostin | Дата: 23.08.2014 | Коментарі (0)

Протягом останніх днів раз у раз доводилося чути й читати: «Ми прокинулися в іншій країні», «Я повернувся до іншої країни». Та наївна віра в раптові чарівні зміни стрімко минає разом із повідомленнями про перші кадрові призначення Верховної Ради, про повернення зниклих чиновників, про антиукраїнські демонстрації на Півдні. А майстри політичної кон’юнктури стрімко опанують риторику Майдану
Суспільство | Переглядів: 2314 | Додав: ostin | Дата: 15.08.2014 | Коментарі (0)

алкогольКоли я запитала в одного зі своїх пацієнтів, чому він п’є, відповідь була: «Бо моя жінка - педантка». Інший, навпаки, сказав: «Я п’ю, бо моя жінка - базіка». Хтось п’є, бо має восьмеро дітей, а ще хтось - бо взагалі їх не має

Суспільство | Переглядів: 2597 | Додав: ostin | Дата: 14.08.2014 | Коментарі (0)

Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Боже, єдиний що твориш чудеса, зглянься у милості і щедротах на смиреннях рабів Твоїх і чоловіколюбно вислухай і помилуй нас. Ось бо вороги наші зібрались на нас, щоб погубити нас і зруйнувати святині наші. Тому ми грішні і недостойні в покаянні і з умиленням молимось Тобі: поможи нам, Боже, спасителю наш, і ізбави нас ради Імени Твого, щоб не сказали вороги наші «Бог покинув їх і нема Ізбавителя і Спасителя». Радше хай пізнають всі народи, що Ти єси Бог наш, а ми - люди Твої, силою Твоєю бережені

Молитва | Переглядів: 4844 | Author: - | Додав: ostin | Дата: 01.08.2014 | Коментарі (0)

Побожність не означає ходити з удавано благочестивим обличчям, немов змальованим з образків, чи вдавати з себе святого, але жити, як Божі діти. На це звернув увагу Папа Франциск, промовляючи до 50-ти тисяч прочан, які 4 червня зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на загальну аудієнцію.

Суспільство | Переглядів: 2173 | Додав: ostin | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Наш світ страждає від багатьох форм виключення, маргіналізації та бідності, вже не кажучи про конфлікти, що народжуються від комбінації економічних, політичних, ідеологічних і, як це не прикро, навіть релігійних мотивів.
 
У такому світі медія можуть допомогти нам почуватись ближче один до одного, створюючи відчуття єдності людської родини, що в свою чергу може надихнути до солідарності та серйозних зусиль для забезпечення більш гідного життя для усіх. Добра комунікація допомагає нам ставати ближчими, краще пізнавати один одного, і в результаті цього, зростати у єдності. Стіни, що розділяють нас, можна повалити лише тоді, коли ми є готові слухати один одного і вчитись навзаєм.
Суспільство | Переглядів: 2543 | Author: * | Додав: ostin | Дата: 30.07.2014 | Коментарі (0)

«Це земля, яка освячена Богом. Зараз, коли я згадую про незабутній місяць в Ла Салетті, то все-таки розумію, що він був такий незвичний. Там якось особливо. Це місце, яке дійсно преображає», - ділиться спогадами Святослав, який цього літа разом зі мною та ще кількома студентами працював волонтером у Ла Салетті у Франції, місці, де об’явилась Діва Марія...
Суспільство | Переглядів: 2648 | Author: Анна Кликоцька | Додав: ostin | Дата: 30.07.2014 | Коментарі (0)

Біблія Наскільки покірнішим хтось стане у серці і більше віддасться Богу, настільки мудрішим і спокійнішим він буде в кожній речі. У Святому Письмі треба шукати правди, а не красномовності. Святе Письмо треба читати у тому дусі, в якому воно написане. Ми повинні шукати в Святому Письмі радше користі для себе, ніж гарної мови

Святе Письмо | Переглядів: 2695 | Додав: ostin | Дата: 28.07.2014 | Коментарі (0)

ПОДРУЖЖЯ…Раптом усвідомлюєте, прокидаючись удосвіта, що починаєте роздумувати, а що ви взагалі знайшли у своєму партнері й чому вирішили провести з цією людиною все життя. Дійсність дається взнаки щоразу сильніше?

Соціологи та психологи стверджують: аби осягнути певну зрілість, людина з віком має пройти обов’язкові етапи розвитку. А подружжя — може, й воно дозріває поетапно?

Родина | Переглядів: 3492 | Додав: ostin | Дата: 26.07.2014 | Коментарі (0)

Сповідь – це Таїнство, в якому вірний, згрішивши після Хрещення, має можливість навернутися до Бога і отримати від Нього ласку прощення за скоєне, мириться із Церквою, яку зранив, здійснюючи гріх, і повертає своїй душі освячуючу благодать

Духовність | Переглядів: 11904 | Додав: ostin | Дата: 26.07.2014 | Коментарі (0)

1-12 13-24 ... 445-456 457-468 469-480 481-485