Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 485
Показано матеріалів: 481-485
Сторінки: « 1 2 ... 39 40 41

"Католицький Вісник" попросив про поради для військовослужбовців отця-єзуїта Андрія Зелінського, військового капелана та реколекціоніста, а також душпастиря молоді. Ділимося цим цікавим текстом також з вами.

Суспільство | Переглядів: 3171 | Додав: ostin | Дата: 26.07.2014 | Коментарі (0)

Повна версія нової четвертої Церковної заповіді звучить так: «Зберігати обов’язкові пости і стримуватися від м’ясної їжі, а під час Великого Посту стримуватися від участі у веселощах». Технічно це означає, що у більшість п’ятниць цілого року можна буде спокійно розважатися й не мати докорів сумління. Хоча – чи справді так?

Духовність | Переглядів: 2186 | Додав: ostin | Дата: 26.07.2014 | Коментарі (0)

Що звичайно люди бажають одне одному, виражаючи свою приязнь і прихильність до особи: здоров’я, всілякого благополуччя, щастя і радості, щоб не бракувало хліба і всіма були шановані і любимі, – все це уявлення людського щастя.

Проповіді | Переглядів: 2311 | Додав: ostin | Дата: 25.07.2014 | Коментарі (0)

Боже, Творче і Отче всіх людей, Ти закликаєш до себе всі народи світу. Просвіти їх, щоб серед суєти нашого часу вони дізналися про те, що може принести їм мир. Збуди в них щире прагнення до порозуміння і єдності. Допоможи їм прощати одне одному те зло, яке вони заподіювали і продовжують заподіювати своїм ближнім, допоможи їм співпрацювати у справі миру, поважаючи права кожної людини, у згоді з Твоєю волею. 

Господи Ісусе Христе, Ти заради любові до нас помер на хресті, щоб принести мир кожній душі, яка вірує в Тебе, довіряє Тобі і любить Тебе. Припадаємо до Твоїх ніг, благаючи про припинення ненависті й незгод. Просимо справедливості і святої любові. Просимо миру нашим душам. Просимо миру родинам. Просимо миру в суспільстві та між народами. Дай нашому народові мир, Твою щедру благодать і вірність Твоїй Церкві.

Даруй своїм вірним мир, якого не може дати світ, щоб ми могли цілковито присвятити себе служінню Тобі, і щоб усі наші дні, позбавлені страху перед ворогами, минали в мирі під Твоїм захистом.

Вислухай наші благання, Боже, Спасителю наш і помилуй нас. Бо Ти благий і чоловіколюбець Бог єси, податель життя нашого  і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва | Переглядів: 2440 | Додав: ostin | Дата: 25.07.2014 | Коментарі (0)

сенс

Треба не сумувати за тим, чого немає, а насолоджуватись тим, що є! (рецепт щастя)
 
Сучасне людство, як і ми, українці, потерпає через відсутність сенсу життя. Людина здатна подолати будь-які труднощі, якщо вірить, що її дії мають зміст. У радянських людей сенсом життя була побудова світлого майбутнього.
 
Сенсом життя багатьох українців у складні 90-ті було виживання або прибуток. Тепер очевидно, що приблизно 10% наших співгромадян зуміли реалізувати свою мету - отримали надприбутки, а решта - зуміли тільки вижити.
 
Саме закон про підприємництво, який породили пресловуті 90-ті, сприяв формуванню у нашого громадянина беззмістовного погляду на життя. Він гласив, що метою підприємництва є лише отримання прибутків, тобто "жити треба, щоб їсти, а не навпаки"
Суспільство | Переглядів: 3646 | Додав: ostin | Дата: 25.07.2014 | Коментарі (0)

1-12 13-24 ... 457-468 469-480 481-485